柬单网资讯 发表于 2018-12-31 20:05:37

学柬语|想约美女跨年,不会说怎么办?

开心学柬语
រៀនភាសាខ្មែរ
每周一更新

2019就快到了

您的贴心小编又上线啦
不知道你们有没有一些话想对小编说
小编想对你们说的话
都藏在下面啦!
本期主题 — 新年快乐
https://58cam.oss-cn-hongkong.aliyuncs.com/dxjianyu/2018%E5%B9%B412%E6%9C%8830%E6%97%A5%20%E6%96%B0%E5%B9%B4%E5%BF%AB%E4%B9%90%EF%BC%81.mp3
单词
元旦បុណ្យចូលឆ្នាំសាកល(本 作 起南 撒锅了)
跨年ឆ្លងឆ្នាំថ្មី(起隆 起南嗯 特妹)
快乐រីករាយ(额里 额里一)
祝愿សូមជូនពរ(森么 军波了)

愿望ក្តីប្រាថ្នា(哥day 吧啦特娜)
活动សកម្មភាព(撒嘎嗯嘛皮b)
烟花កាំជ្រួច(嘎嗯 几旅一)
句子
1.元旦快乐,祝你心想事成、万事如意!
រីករាយបុណ្យចូលឆ្នាំសាកល ជូនពរសំរេចបំណងដូចក្តីប្រាថ្នា ធ្វើការអ្វីសូមឲ្យបានជោគជ័យគ្រប់ភារកិច្ច។
(额里额里一 本嗯 作 起南嗯 撒锅了 军波 森嗯赖 博嗯囊 堆 哥day吧啦特娜特沃嘎额喂 森么哎班 卓遮一 哥咯b 皮额 额猎 格 )

2.新的一年到了,祝你生意兴隆、笑口常开!
ឆ្នាំថ្មីបានមកដល់ហើយខ្ញុំសូមជូនពរអ្នកអោយរកស៊ីមានបាន សើចសប្បាយគ្រប់វេលា។
(起南嗯 特妹 班莫多嗨一 克永森么 尊波 捏哥 啊一 饿了司米恩半 赛撒拜一 哥咯b 为里额)
3.新的一年你有什么愿望吗?
តើបងមានបំណងអ្វីខ្លះក្នុងឆ្នាំថ្មីនេះ?
(达尔 崩 米恩 博嗯囊 额为克辣 可弄起南特妹尼)
4.你跨年准备去哪里玩?我可以一起去吗?
តើអ្នកនឹងទៅឆ្លងឆ្នាំនៅកន្លែងណា? តើខ្ញុំអាចចូលរួមជាមួយអ្នកបានទេ?
(达尔 捏可 能豆 起隆 起南 no 跟赖拿?达尔克永 哎 作 额隆 基尔木一 捏克 班跌?)

5.跨年你们一般会举行什么活动?
តាមធម្មតា តើអ្នកទាំងអស់គ្នានឹងរៀបចំសកម្មភាពអ្វីខ្លះ?
(搭姆团马大 搭儿捏可颠昂啊壳尼儿 嫩 额李不酱额唯克拉?)
6.跨年我准备去看双赢纪念碑广场看音乐会、看烟花,你要跟我一起去吗?
ពេលឆ្លងឆ្នាំ ខ្ញុំមានគម្រងទៅមើលការប្រគុំតន្ត្រីនិងកាំជ្រួចនៅទីធ្លាវិមានឈ្នះឈ្នះ តើចង់ទៅជាមួយគ្នាទេ?
(呗乐起隆起囊 壳容米恩贡姆隆豆么乐尬布落贡顿德雷 嫩 刚木几罗一 呢欧 地特里恩 起捏起捏 搭尔酱兜 寄儿莫一壳尼儿得?)

7.我们一起跨年吧!
យើងឆ្លងឆ្នាំថ្មីនេះជាមួយគ្នាទៅ!
(阴起隆起囊木妮 寄尔莫一壳尼儿豆)
8.很开心能和你一起跨年!
រីករាយាណាស់ដែលបានឆ្លងឆ្នាំថ្មីជាមួយអ្នក!
(额里格额里儿一呐 代了伴起隆起囊特梅 寄尔莫一捏可)

JACKYW 发表于 2019-1-17 11:14:22

没语音对照有毛用!

赵依婷 发表于 2019-1-27 20:20:15

阿福多 发表于 2019-3-27 15:17:35

阿福这里有美女教哦!微:ym188a

颖儿 发表于 2019-6-1 15:50:25

听着想睡觉

laona518 发表于 2019-10-2 17:11:35

加油加油加油
页: [1]
查看完整版本: 学柬语|想约美女跨年,不会说怎么办?