+855 98 375 667 www_58cam info@58cam.com

QQ登录

只需一步,快速开始

快捷登录

开启左侧

学柬语|想约美女跨年,不会说怎么办? [复制链接]

微信扫一扫 分享朋友圈

柬单网资讯 发表于 2018-12-31 20:05:37 | 显示全部楼层 |阅读模式 打印 上一主题 下一主题

开心学柬语

រៀនភាសាខ្មែរ

每周一更新

2019就快到了

您的贴心小编又上线啦

不知道你们有没有一些话想对小编说

小编想对你们说的话

都藏在下面啦!

本期主题 — 新年快乐

单词

元旦
បុណ្យចូលឆ្នាំសាកល
(本 作 起南 撒锅了)

跨年
ឆ្លងឆ្នាំថ្មី
(起隆 起南嗯 特妹)

快乐
រីករាយ
(额里 额里一)

祝愿
សូមជូនពរ
(森么 军波了)

愿望
ក្តីប្រាថ្នា
(哥day 吧啦特娜)

活动
សកម្មភាព
(撒嘎嗯嘛皮b)

烟花
កាំជ្រួច
(嘎嗯 几旅一)

句子

1.元旦快乐,祝你心想事成、万事如意!

រីករាយបុណ្យចូលឆ្នាំសាកល ជូនពរសំរេចបំណងដូចក្តីប្រាថ្នា ធ្វើការអ្វីសូមឲ្យបានជោគជ័យគ្រប់ភារកិច្ច។

(额里额里一 本嗯 作 起南嗯 撒锅了 军波 森嗯赖 博嗯囊 堆 哥day吧啦特娜  特沃嘎额喂 森么哎班 卓遮一 哥咯b 皮额 额猎 格 )

2.新的一年到了,祝你生意兴隆、笑口常开!

ឆ្នាំថ្មីបានមកដល់ហើយ  ខ្ញុំសូមជូនពរអ្នកអោយរកស៊ីមានបាន សើចសប្បាយគ្រប់វេលា។

(起南嗯 特妹 班莫多嗨一 克永森么 尊波 捏哥 啊一 饿了司米恩半 赛撒拜一 哥咯b 为里额)

3.新的一年你有什么愿望吗?

តើបងមានបំណងអ្វីខ្លះក្នុងឆ្នាំថ្មីនេះ?

(达尔 崩 米恩 博嗯囊 额为克辣 可弄起南特妹尼)

4.你跨年准备去哪里玩?我可以一起去吗?

តើអ្នកនឹងទៅឆ្លងឆ្នាំនៅកន្លែងណា? តើខ្ញុំអាចចូលរួមជាមួយអ្នកបានទេ?

(达尔 捏可 能豆 起隆 起南 no 跟赖拿?达尔克永 哎 作 额隆 基尔木一 捏克 班跌?)

5.跨年你们一般会举行什么活动?

តាមធម្មតា តើអ្នកទាំងអស់គ្នានឹងរៀបចំសកម្មភាពអ្វីខ្លះ?

(搭姆团马大 搭儿捏可颠昂啊壳尼儿 嫩 额李不酱额唯克拉?)

6.跨年我准备去看双赢纪念碑广场看音乐会、看烟花,你要跟我一起去吗?

ពេលឆ្លងឆ្នាំ ខ្ញុំមានគម្រងទៅមើលការប្រគុំតន្ត្រីនិងកាំជ្រួចនៅទីធ្លាវិមានឈ្នះឈ្នះ តើចង់ទៅជាមួយគ្នាទេ?

(呗乐起隆起囊 壳容米恩贡姆隆豆么乐尬布落贡顿德雷 嫩 刚木几罗一 呢欧 地特里恩 起捏起捏 搭尔酱兜 寄儿莫一壳尼儿得?)

7.我们一起跨年吧!

យើងឆ្លងឆ្នាំថ្មីនេះជាមួយគ្នាទៅ!

(阴起隆起囊木妮 寄尔莫一壳尼儿豆)

8.很开心能和你一起跨年!

រីករាយាណាស់ដែលបានឆ្លងឆ្នាំថ្មីជាមួយអ្នក!

(额里格额里儿一呐 代了伴起隆起囊特梅 寄尔莫一捏可)

精彩评论5

JACKYW 发表于 2019-1-17 11:14:22 来自手机 | 显示全部楼层
没语音对照有毛用!
赵依婷 发表于 2019-1-27 20:20:15 来自手机 | 显示全部楼层
阿福多 发表于 2019-3-27 15:17:35 来自手机 | 显示全部楼层
阿福这里有美女教哦!微:ym188a
颖儿 发表于 2019-6-1 15:50:25 来自手机 | 显示全部楼层
听着想睡觉
laona518 发表于 2019-10-2 17:11:35 来自手机 | 显示全部楼层
加油加油加油